Ett tips om "inresekorten" till Egypten, som ni skall Inresekort Egyptenfylla i ombord, är att ni tar kopior på första sidan i passen och har dem lätt tillgängliga så att ni slipper plocka fram "alla" passen när ni skall fylla i dessa kort och se även till att ha en penna tillgänglig.

Dessa kopior kan man dessutom ha nytta av om man av nån anledning skulle bli av med sitt pass eller av nån annan anledning behöver komma ihåg t.ex. passnummer.

Man kan stoppa ett kuvert med kopior på pass, biljett och "försäkringsservicekort" i alla väskor som en liten extra säkerhet ifall nåt skulle försvinna.

När ni får tillbaka era pass efter att ha fått visumet så stoppar ni med fördel ner inresekortet på den sida som visumet klistrats, eller kolla på sidnumret där visumet sitter, så slipper ni leta efter vart visum och stämpel finns när ni skall visa upp det.

Pass:

Se till att era pass är giltiga minst sex månader efter planerat hemresedatum annars blir det stopp vid incheckningen, några har rapporterat att de kommit iväg med "gamla" pass men det är ju dumt att chansa.

Visum:

Reser man med nåt av de svenska resebolagen så Egypten Visafår man visumet (om man valt att köpa det tillsammans med resan) vid ankomsten till resmålet. Om man kommer vid "fel tid" så kan det vara långa köer i ankomsthallen man kan då dela på sig, om man inte reser själv förstås, där en håller platsen i kön medan den andra sprintar över till nåt av bankkontoren och växlar till sig lite Egyptiska pund, om man inte gjort det redan.

Passage:

Oftast får man som sagt köa för att få sitt visum och stämpel, sedan bär det iväg till säkerhetskontrollen där man får lämna ifrån sig Inresekortet och får en stämpel i passet och detta på visumsmärket. Stoppa inte undan passet riktigt än, sätt ett finger på sidan med visumet, för det brukar vara en herre till som vill granska pass och visum innan ni släpps iväg till bagagebandet.