Ett tips se till att få med er lite vätska från planet för Ankomst till Egyptendet kan ta lite tid att ta sig igenom "byråkratin" om det är många plan som anlänt samtidigt.

När ni landat på er destination så går det oftast bussar från planet in till ankomsthallen i terminalen där ni möts av representanter för ert resebolag (dessa är lokala "agenter" då resebolagens personal inte släpps in hit).

Dessa "agenter" viftar med en skylt med ert resebolags logga och hänvisar er till den disk där ni får era visum som sedan skall visas upp i passkontrollen där ni också får lämna ifrån er de ifyllda inresekorten som ni fått på planet.

Efter att ni passerat passkontrollen så skall ni visa upp ert pass/visa ytterligare en gång innan ni släpps ut i bagagehallen. I bagagehallen får ni ert bagage och kan sedan, via en övervakad passage gå ut genom utgången där resebolagets egna personal tar emot er och visar vägen till er buss.

Utanför terminalen så kommer ni troligen att bli erbjudna hjälp med era väskor kom dock ihåg att de vill ha betalt för denna tjänst och vill ni anlita dom så gör upp om priset innan ni lämnar ifrån er väskorna. Detta är första kontakten där dricks kan vara aktuellt.

När ni kommer till bussen så står ofta chauffören, eller en medhjälpare, och lastar på era väskor på bussen och de brukar vilja ha en liten slant för besväret, läge två för dricks.

Det är vanligt att chauffören får en liten sedel för utfört jobb, så här är tredje läget för lite dricks.

När ni anländer till hotellet så lastas i de flesta fall ert bagage av bussen, av nån av de ovan nämnda, här är fjärde läget där dricks kan vara aktuellt.

Väl inne i hotellreceptionen så får man oftast ställa väskorna på anvisad plats där de sedan marks med rumsnummer för att sedan levereras till ert rum av nån ur personalen, här är femte gången dricks kommer in i bilden.

Givetvis behöver man inte betala dricks överhuvudtaget men det kan vara bra att veta när "frågan" kommer upp så att man om man vill lämna en slant har en sådan redo.

Svårt att säga vilken nivå på dricksen som kan vara lämplig i denna kedja men 5-10 LE (ca: 5-10 kr) kan kanske vara en bra nivå.

I vissa fall delar resebolaget ut vatten i, eller på vägen till, bussen men har ni möjligheten att få tag nån eller några flaskor innan ni tar steget upp på bussen så kan de vara värda sin vikt i guld. Gör ni inte av med dom på bussen så lär ni få nytta av dom ändå.

Och som alltid så kommer man längst med ett leende på läpparna även om saker och ting inte är riktigt lika "smidiga" som här hemma så försök släppa ner axlarna och slappna av ni är ju på semester!

Läs även: Ankomst (Video)