Hurghada

19 februari 2016

Ett inlägg plockat från en Facebooktråd som jag var delaktig i:

Har ju sedan 2001 gjort ett 20-tal resor till Egypten (Dahab, Hurghada, Marsa Alam och Sharm el Sheikh) och Egypten har under dessa år förändrats en hel del.

Om jag jämför de ovan nämnda orterna så är de lite olika men alla har sina fördelar och ingen av dem har direkt några nackdelar det är mer som om att de har valt lite olika profiler.

Hurghada har ju av många ansetts som en smutsig stad, och det var den för 15 år sedan, men om man jämför med de andra orterna så har de ju knappt nån stadskärna att tala om.

Om man jämför ett lyxigt AI-hotell i Sharm med gatorna i Sekalla (centrum i Hurghada) så är nog chansen stor att man tycker att Sharm är lite renare och finare än Hurghada.

Men jämför man ett AI hotell i Sharm med ett AI hotell i Hurghada så blir det nog jämnt skägg.

Dahab, Sharm, och Marsa har många kustrev medan staden Hurghada har mest stränder med få rev invid hotellen (ett undantag är hotell Arabia) men kommer man lite söder om Hurghada så dyker kustreven upp i Makadi Bay och Sahl Hasheesh.

Så i Hurghada är det faktiskt lättare att välja hur man vill ha det när det gäller rev eller strand givetvis finns det ställen där man kan få både och.

Eftersom trådskaparens inlägg gäller Hurghada (Saal Hasheesh) glömmer vi de andra för en stund och tittar lite på vad jag tycker är en fördel med Hurghada.

I Hurghada kan man välja att stanna inne på sitt hotell eller ta en tur till stadens tre stadsdelar Dahar (Old Town i Norr), Sekalla (Centrum) eller El Mamsha (New Hurghada i söder). Således kan man utifrån vad man har lust med ha det lugnt på hotellet eller åka in till den lite mer hektiska staden.

Inne i staden kan man gå på marknader, äta och dricka gott på nån restaurang eller bar och de som så önskar kan shoppa lite i alla affärer och varuhus som finns. Dock kan det vara lite hektiskt ibland men då åker man bara hem till hotellet igen och laddar batterierna.

Hamnar man på ett hotell utan rev invid stranden så kan man ta båtturer ut för att snorkla eller dyka på reven en bit ut på havet man kan också åka på delfinspotting och göra ett strandhugg på Paradisön.

Tyvärr så är det ju lite tunt med turister just nu vilket givetvis påverkar hur det ser ut i Hurghada vissa ställen kan vara helt öde och vissa platser är det mycket folk så det är svårt att säga vilket läge som gäller för en viss plats just nu.

Dock är jag övertygad om att gillar man Egypten så gillar man Hurghada om man ger denna stad, som faktiskt är riktigt trevlig och som har utvecklats nåt enormt sen vi var där första gången 2001, en chans.

Så ni som tänkt er dit lyssna på de som varit därner nyss och låt er inte nedslås av de som har "gamla" och negativa minnen från denna stad som faktiskt är mer Egypten än de städade och tillrättalagda områdena som finns i både El Gouna, Hurghada (New Marina), Marsa Alam (Port Ghalib) och Sharm (Il Mercato)

Min favorit är Sharm men Hurghada ligger inte långt efter!

Trevlig resa!