Jag är nu så trött på detta...

31 januari 2016
Helen Forsberg Helen Forsberg

Satt på ett möte på jobbet i tisdags och vi skulle bestämma nytt datum för möte. Jag sa på ett förslag att då är jag bortrest. Vart undrade de andra deltagarna. Egypten sa jag då och fick mer eller mindre ett hånskratt till bemötande av alla tio och de sa inte men jag såg att de tyckte jag var galen...

Jag är nu så trött på detta och skrev ihop ett svar som jag kommer svara alla med som standard iaf. på facebook i det närmaste om jag måste "försvara" mig för jag reser till Egypten i april.
Sören Kristiansson, jag har lånat lite av dig också.
---------------------------------

Den som tror att man är galen som åker till Egypten, vänligen läs detta innan vidare kommentar.

Om man vågade tro på de som verkligen besökt Egypten och inte bara litar på de som sitter på en tidningsredaktion/nyhetsredaktion och väntar på att något negativt skall hända för att snabbt som ögat skapa stora rubriker så skulle fler upptäcka hur underbart det egentligen är i Egypten och Röda Havet.

Alla gillar inte Egypten men man kan ju åtminstone basera detta på egna erfarenheter och inte allsköns påhittad skräckpropaganda och vilja från media att alltid skräckmåla just Egypten som resmål.

Vad som egentligen hände i Egypten (läs nedan) för en tid sedan och som media inte bryr sig om att rapportera mer än i mycket små notiser som folk inte ser, när de väl fått ut den sensationella nyheten om "terrorattack".

"Det hela handlade om två unga killar som kom in på pizzerian och allt gick mycket fort. De verkade inte riktigt veta vad de gjorde, drogade och det urartade. Det riktiga motivet vet ingen, en är död och den andra skadad och förd till sjukhus. Men det var ingen terrorattack utan någon privat uppgörelse eller rån. Pistolen var inte äkta och i "bombbältet" fanns en parfym och en offspray, myggmedel. Polisen sköt den ena med avsikt att döda då han hade dessa s.k "vapen" och den andra i benet för att skada honom.
Lokalt bråk mellan två personer kan ju uppstå var som helst, i min lilla stad i Sverige också.
Att en turist råkade komma emellan var ju tragiskt som tur är klarade han sig bra."

Varför talar inte media om detta högt och tydligt mer än i små, små notiser?

Varför talar jag så varmt om Egypten och bryr och engagerar mig då? Jo för att det är:

Otroligt trevligt folk som är serviceminded och de har alltid ett leende till hands och något trevligt eller roligt att säga och har skön humor.

Man får en lyxig semester för en rimlig peng.

Klimatet är underbart, alltid sol och torr skön värme som inte har klibbig luftfuktighet.

Relativt kort restid (samma som till Kanarieöarna).

Varmt och kristallklart hav som myllrar med färglada fiskar och anses som ett av världens finaste dyk/snorkelvatten, Röda havet.

Ingen tidsskillnad, endast en timma på vinterhalvåret, på sommaren densamma.

Fantastiska rena och pedantiska hotellanläggningar.

Jag har aldrig blivit så vänligt bemött som i Egypten och det är inte för att jag är kvinna, utan de bemöter alla så gammal som ung, man som kvinna. Naturligtvis beroende på hur man själv bemöter dem, men det gäller ju överallt.

Det finns många underbara resmål i världen och jag har hittat min pärla och är trött på folks höjda ögonbryn och idiotförklaringar till folk som reser dit utan att de tar reda på fakta. Om det varit dåligt och jag kännt oro hade jag ju rimligtvis inte återvänt så ofta som jag gör.
Jag känner mig helt trygg och säker där, mer orolig för mitt liv i bilen en halkig morgon och med bilister som gör galna omkörningar för att göra en jämförelse