Faraos Hämnd

23 januari 2016

Maten på hotellen håller numera mycket hög kvalitet och jag har aldrig drabbats av "Faraos hämnd" på de 20+ resor som jag gjort dit ner men jag kan tillägga att jag är försiktig och smyger mig på maten och känner mig för med de olika rätterna och undviker att frossa på alla tillgängliga rätterna på en gång.

Det kan ju faktiskt vara som så att maten i sig sätter sprätt på magen det händer ju även härhemma i Sverige och är man lite försiktig så kan man låta magen vänja sig vid den lokala maten lite försiktig och inte utsättas för en total invasion av en för oss ovan bakterieflora.

Undvik puttrande buffégrytor och det sägs att kolsyrade drycker skall vara bra mot skadliga bakterier så även den obligatoriska Whiskeyn på fastande magen, vilken jag dock slutade med för några år sedan, och som kanske inte barnen skall utsättas för.

Sen är det ju som så att de magåkommor som man kan få finns även härhemma, det är ju varmt därnere och dricker man inte ordentligt så kan man få samma symptom som om man är magsjuk.

Dricker man iskalla drycker när kroppen kokar så kan även det sätta fart på magen och till sist man kan ha otur och få magsjuka jag har fått det två gånger dock inte i Egypten utan i Eskilstuna och vid sjön Skagern.

Sunt förnuft och en till att börja med restriktiv hållning till det stora utbudet som finns är nog en bra start.