Uppdrag svartmåla Egypten

13 januari 2016

Följande skrev Kassem Hamadé i sin krönika i Expressen 04:19 den 9:e januari:

"Det kunde ha blivit ett blodbad i egyptiska turistorten Hurghada i går kväll.

Två eller tre beväpnade män tog sig med båt till stranden, stormade hotellets restaurang och försökte ta gisslan. De sköts ned och en dog på plats.

Snart tar terrorgruppen IS på sig skulden för det misslyckade dådet."

När detta skrevs vet i stort sett hela världen att det inte var IS utan två kriminella som gjorde ett misslyckat rån mot en restaurang. Men han har uppenbarligen inte gjort nån research värd namnet så han trampar på i IS spåret:

"Allt tyder på att IS planerade för att upprepa samma terrordåd som utfördes mot teatern Bataclan i Paris nyligen. De ville ta turister till gisslan och döda hur många som helst. Minst 90 skandinaver bodde på hotellet som evakuerades ett par timmar efter dådet. De hade tur och snart åker de hem. Men förbannelsen över Egypten blir ondare."

Visst hade de tur men det har väl isåfall alla som inte är på plats när kriminella begår, det dom lever på nämligen, brott oavsett vart i världen de befinner sig. Ordet attack och blodbad har också fastnat i huvet eller förresten de fanns nog där innan detta hände för det är fraser som skrämmer och därmed säljer tidningar:

Man kan konstatera att attacken mot svenskhotellet inte blev ett blodbad. Men, IS vet att varje skott som avlossas mot turistmål drabbar landet och staten hårt oavsett om offer faller eller inte.

Detta är inte första gången denna man plockar fram säljande information utan att kolla källan och om den sen visar sig vara helt fel och missvisande så tigs det ihjäl.

När såg ni senast en dementi värd namnet?

Runt 22:00 på fredagskvällen den 8:e januari så hade folk där nere, och de här hemma med kontakter på plats, hyfsad koll på vad som hänt men att lyssna på deras rapporter är inte att tänka på om uppdraget är att "Svartmåla Egypten".

Blev personligen kontaktad av SVT vilka jag delgav både information jag fått av folk på plats samt namn på kontakter därnere bl.a. General Managern på Bella Vista Resort (se nedan dennes officiella uttalande) men inget av detta förmedlades.

Det som är glädjande är att folk på sociala medier stod upp för Egypten och Hurghada förutom de som har samma agenda som ovan nämnda krönikör.

Här hittar ni en intervju, på engelska, med Bella Vista Resorts General Manager så att ni kan jämföra med versionen från reportern som jobbar på en tidning som "...behövs om sanningen skall fram".

http://shortcutmag.com/interview-with-gm-of-bella-vista-resort/